Visions- och nätverkskonferens för solidaritet

Med Ron Sider (USA) och tio rörelser/nätverk i Sverige

Jim Wallis och Ron Sider utmanar Sverige i maj. De har i årtionden varit ”parhästar” och profetgestalter i den mönstring av ”Faith-based Organisations” som på senare tid fått både presidentkandidater och megapastorer att formulera en ny agenda om rättvisa för USA:s miljoner fattiga och solidaritet med vår utsatta planet. Vi har just bevittnat hur president Obama — med minsta möjliga marginal — lyckats få igenom en historisk reform.

Jim Wallis besöker Sverige för att utmana tre kyrkosamfund i ett stort framtidsforum vid deras gemensamma konferens i Örebro den 14 maj. Ron Sider skildrar sitt radikala mennonitiska arv och sina erfarenheter i ett livslångt engagemang för solidaritet när han ger ”stafettpinnen” vidare till nya rörelser, nätverk och kommuniteter som växer fram i Sverige. Konferensen äger rum på Söder i Stockholm onsdagen den 26 maj och då skildrar tio av rörelserna sin vision, vad de har på gång och går sedan in i dialogen med Ron Sider.

Obs! Siders föredrag och dialogen med honom är på engelska, allt övrigt sker på svenska. Mönstringen i Salemkyrkan avslutas med att några av solidaritetens veteraner och eldsjälar i Sverige förmedlar sina erfarenheter till de nya nätverken, bl a Margareta Ingelstam och Anders Mellbourn. För ytterligare bakgrund och information, se www.mansus.se och www.sojo.net samt sök på ”Ron Sider” och ”Sider Center”!

Vi får glimtar av vision och planering från: Ekumeniska kommuniteten i Bjärka-Säby — Martin Smensgård; Oikos och unga kristna kommuniteter — Louise Gårdestig och Tobias Herrström; Iona-nätverket i Sverige — Karin Olofsdotter och Johan Karlemo; Kristna Fredsrörelsen — Kerstin Bergeå och Caroline Kyhlbäck; Frizon/EFK UNG — Elin Davidsson och Christian Svahn; equmenias intryck från Jim Wallis i Örebro — Patric Forsling och Johan Nilsson; Tolvstegsrörelsen — Guds sjudande verkstad — Sarah L och Gunnar M; Engagemang för ickevåld och djurrätt — Annika Spalde och Markus Lundström; Det anabaptistiska nätverket i Sverige — Harry Månsus; Korsvei-rörelsen i Sverige (ännu ej klart)

Ladda ned pdf
Plats: Salemkyrkan på Söder i Stockholm (Folkungagatan 90, T-bana: Medborgarplatsen)
Tid: Onsdagen den 26 maj, kl 13.00-20.30
Kostnad: Ingen konferensavgift, alla betalar för fika. Kvällsmat ute på Söder
Anmälan: www.mansus.se Klicka på Kontakt och fyll i namn, adress, telefon och ”Sider 26 maj” Det är viktigt att alla anmäler sig i tid pga servering och lokalbehov.

[Ovanstående är en repost från Brommadialogen.]

Om brynte

Familjefar, kollektivbror och asylaktivist.
Det här inlägget postades i nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.