Pilgrim och Kommunitetsåret

Vill du ägna ett år åt bön och arbete, aktivism och studier?

För dig kan vi presentera kursen Pilgrim och Kommunitetsåret. Tillsammans med lärare som har många års erfarenhet av församlingsliv och kommunitetsliv får du möjligheter att starta, utveckla och fördjupa ett kristet gemenskapsliv.

Pilgrim eller kommunitet?

Det finns två sätt att delta i kursen. Som pilgrim eller kommunitet.

Pilgrim innebär studier på 50% under ett år, föreläsningarna ligger på förmiddagarna. Kommunitet innebär studier på 100% under ett år. Där föreläsningarna kompleteras med praktisk träning i gemenskapsliv utifrån en kommunitet. Kurserna är CSN-berättigade och sker via Hjälmareds folkhögskola.

Platser

Kursen ges både på plats i Göteborg och på distans i olika kommunitetsmiljöer. Ta chansen att fördjupa dig om den tidiga kyrkan boendes i ett höghus i miljonprogramsområde, eller engagera dig för flyktingar boendes i en sekelskiftes prästgård på landet. Här finner du information om de olika platserna!

Fasta lärare

Tobias Elof Hadin (Kursansvarig) är präst, en av grundarna till kommuniteten Oikos och syndare. Han brinner för att få ihop vardagen med Jesus radikala kallelse till ett liv enligt bergspredikan. Han har bland annat skrivit boken Efter Kristus – att följa Jesus med hjälp av Didaché och varit redaktör för Alla varelser ropar till dig – en djurvänlig bönbok.

Emma af Agerdal (Klassvärd) är gymnasielärare, mångårig diakoniaaktivist och medlem i kommuniteten Oikos. Hon brinner för att kyrkan skall leva ut en radikal gästfrihet och att omsätta detta i praktiken. Hon vill utforska hur Kyrkan skall förhålla sig till världens fina och fula sidor och utforma en enkel vardagsrytm med Jesus i centrum.

Kristoffer Simpan Lignell är präst, ikonmålare och författare. Med en mångårig erfarenhet från församlingsgrundande arbete i Lund flyttade han och familjen till Hammarkullen för att gå med i (du gissar rätt) Oikos. Han brinner för kyrkans liturgi och för att utforska teologin utifrån ett allmänkyrkligt perspektiv. Han har bland annat skrivit Efter Kristus – att följa Jesus med hjälp av Didaché och medverkat i antologin Kyrkoårets gudstjänster.

Sprid budskapet!

Vi skulle bli mycket glada om ni kunde sätta upp affisch eller länka från er hemsida. Men ännu hellre: tipsa någon direkt om kursen som ni tror skulle passa och säg något om det i ett sammanhang där du tror folk finns som skulle va sugna.

Det här inlägget postades i Kommunitetsåret och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.