info inför sammankomst

Hej vänner och kul att vi snart möts för att ha Sammankomst tillsammans. Vi ser väldigt mycket fram emot att fylla Mariakyrkan till bredden och få er på besök i underbara Hammarkullen.
Här kommer ett info brev med saker som kan vara bra att veta inför Sammankomsten.

Först några påminnelser:

Boende
Behöver ni boende eller kan erbjuda boende gå in på www.kommuniteter.se (http://kommuniteter.se/sammankomst-2012/boende-sammankomst/)

Mat
Vi erbjuder enklare kvällsfika på fredag/lördag i övrigt hänvisas till lokala utbudet (finns flera falafel/pizzerior men också en grym palestinsk restaurang, alla med bra priser) det kommer säker också gå att prata med nån i Oikos om att laga mat tillsammans/hemma hos dem.
Kom ihåg att ta med FIKA eller FRUKT så det räcker till ungefär 5 pers att bjuda på, ta också om möjligt med dig en kopp (annars låna en som du behåller över helgen) så slipper vi diska så mycket.

Presentation
Ni som skrivit JA i frågan om ni vill presentera er gemenskap, kom ihåg att skicka in ett eller två A4 med kort info om er, vilka ni är, var ni bor, varför ni finns osv.. gärna med en bild. Maila hit.

Ny info

Seminarier:
Nu har vi bokat samtliga seminarier till helgen, schema finns på http://kommuniteter.se/sammankomst-2012/schemaseminarier/
På lördag eftermiddag har vi valbara seminarier, dessa anmäler ni er till när ni anländer, först till kvarn gäller. Här följer info om seminarierna:

1. ”Postprotest – Hur ickevåld bryter med protest”. Per Herngren (OBS BARA 8 PLATSER)
”Jesus, Gandhi, Butler, Deleuze och Nietzsche bryter med det negativa och protesterandet. Under workshopen tar vi upp hur mål och medel kan bli samma sak (rekursiv). Nietzsche har en kritik mot asketism som avsaknad, att vilja mindre, istället för skapande, även detta reflekterar vi över under workshopen.
2. ”Didaché – ett fönster till den tidiga kyrkan” Tobias Elof Herrström och Kristoffer Lignell
En skrift som var försvunnen i tusen år, återfunnen och ger oss en unik inblick i den tidiga kyrkans vardag och praktik. Rekommenderad av både högkyrkliga och anabaptister, den måste ju va bra! Vad kan Didaché lära oss om att leva i gemenskap och vara lärjungar till Jesus?
3. ”Bibeln och europeisk kolonialism – en workshop om postkolonial bibeltolkning” Hasse Leander
Vilken roll spelade Bibeln under den koloniala eran? Är bibeln i sig en förtryckande text? Eller blev den beslagtagen av kolonisatörer? Får man som kristen kritisera och problematisera bibeltexter? Och hur undviker vi som gemenskap att missbruka bibeln?
4. ”Bön, apostolat och gemenskap – kommunitetslivets livspussel. Systrar från den Helige Franciskus Systraskap kommer och håller ett seminarie.

Betalning
Ni betalar när ni dyker upp på fredagen, 100kr per person. dessa pengar går till fika och reseersättningar (inga får något betalt för helgen) det finns uttagsautomat på torget i hammarkullen, var vänlig kom ihåg dessa pengar. Blir det pengar över i slutet av helgen skänks dessa till stöd för gömda flyktingar.

Vägbeskrivning:
Med spårvagn:
Tag 4, 8 eller 9ans spårvagn mot ANGERED, gå av i HAMMARKULLEN. När ni kommit upp ur underjorden tar ni höger över torget och går rakt fram och nedför några trappor, där ser ni en röd kyrka, DET ÄR INTE DENNA, ta istället vänster direkt nedanför trapporna längs en gångväg, följ den så ni har en fotbollsplan på höger sida och höghus på vänster, när ni gått den hela vägen ser ni en grå byggnad på höger sida, där är MARIAKYRKANs ingång runt hörnet.  Allt som allt tar promenaden från hållplatsen max 10min.
Med bil (OBS begrensat med parkeringar utanför kyrkan, hör av er om ni vill ha parkeringsplats)
Kolla denna karta eller skriv in Bredfjällsgatan 1 i Angered i er GPS.

Vi finns på plats i Mariakyrkan från kl 17:30 men det kanske finns folk i bygget innan
Ni kan få tag på nån av oss som har koll genom att ringa 0733183223, Johanna, eller Tobias (Elof) på 0736239668

Vet ni några fler som vill komma men som inte är anmälda? vi har ungefär 15 platser kvar så det är dags att anmäla sig.

fred
/Kommuniteten Oikos genom Johanna och Elof

Det här inlägget postades i sammankomst 2012. Bokmärk permalänken.