Sammankomst 2019, 5-7 april

Varmt välkommen till Sammankomst 2019!

Kommuniteten i Prästgården i Broby och kommuniteten IKON på Glimåkra folkhögskola bjuder in till Sammankomst 2019! Sammankomst är en årlig mötesplats för dig som är med i någon form av kristen kommunitet eller kollektiv och för dig som längtar efter detsamma. I år träffas vi i Broby i nordöstra Skåne, 5-7 april.

Temat för helgen är L’Arche, en rörelse som har över 150 kommuniteter runt om i världen, där personer med eller utan funktionshinder delar livet med varandra. Vi tror att detta kan få inspirera oss i våra olika kommuniteter runt om i Sverige!

Broby?

Ja, det är här vi bor. Välkomna till en fin liten oas i skogen, med fantastiska små promenader bland ekar och ankor. Ta med badkläderna, så tar vi aprildoppet i Helge Å!

Vi som arrangerar Sammankomst 2019 är i kontakt med L’Arche i Skottland och har bjudit in ett team som kommer hit för att dela sina erfarenheter med oss! Eventuellt kommer vi även få besök från Mariahuset i Oslo, en gemenskap med sina rötter i L’Arche.

 

PRAKTISKT

 

Var?
Församlingshemmet i Broby. Tåg till Hässleholm, Kristianstad eller Osby, vidare med buss till Broby busstation. Flyg till Kristianstad, Skurup eller Kastrup, sedan tåg och buss till Broby.

När?
5-7 April 2019.

Kostnad?
0-350 kr beroende på vad du kan betala, vi vill inte att någon ska behöva stanna hemma på grund av ekonomin. Avgiften går till matkostnader och resor för talare. Eventuellt överskott går till någon av L’Arche-kommuniteterna i krisdrabbade områden.
Betala till bankgiro 5398-3235 och ange “sammankomst, för- och efternamn”

GLÖM INTE ATT ANMÄLA DIG HÄR!

Sovplats?
Vi kommer ordna golvlogi för den som så önskar, och då får du ta med liggunderlag/sovsäck/kudde. Även några sängplatser kommer finnas, som i första hand går till den äldre generationen eller till dig som av någon anledning har ett behov av det. Ange i anmälan om du önskar golvlogi eller sängplats, så vi kan organisera smidigt.

Här finns även en del vandrarhem/ stugor/ campingar/ Airbnb mm. i närområdet om du vill lösa login på egen hand.

Vill du tälta eller på annat sätt hajka så finns här gott om skog till detta!

Barn?
Vi vill gärna träffa era barn och att de ska få en plats på Sammankomst. Vi kommer försöka arrangera aktiviteter för dem under helgen med tanken att du som förälder ska ha möjlighet att delta på möten och föredrag. I församlingshemmet finns pysselrum och ett stort barnrum där barnen kan hänga! Ange gärna i anmälan om du har med barn, ålder på dem och om du vill hjälpa till med barnen under helgen ett pass eller två.

Mat?
Vegetarisk kost kommer serveras till alla som anmäler sig. Andra önskemål vad gäller kosten (vegan, allergier, etc.) anges i anmälan.

Tolk?
Översättning från engelska till svenska kommer ges vid behov. Finns andra tolkbehov försöker vi kan lösa det tillsammans. Skriv gärna detta i anmälan oavsett vilket.

 

Frågor? Hör av dig till
markusjohanssonemail@gmail.com
ryde.karin@gmail.com

 

 

 

Preliminärt schema:

 

Fredag

18.00 Välkomnande och presentation

18.30 Kvällsmat

19.30 Möte i församlingshemmet med bön och lovsång

L’Arche från Skottland delar sina erfarenheter  

Barnsamling

21.00 Kvällsfika och häng i församlingshemmet

23.00 Completorium

 

Lördag

08.00 Laudes (Morgonbön)

08.30 Frukost

10.00 Möte med lovsång och undervisning

12.30 Lunch

14.00 Valbara seminarier, mer info kommer

15.00 Fika

17.00 Valbara seminarier, mer info kommer

18.30 Kvällsmat

20.00 Taizémässa tillsammans med församlingen

Därefter kvällsfika och häng

23.00 Completorium  

 

Söndag

9.00 Brunch och lite städning

11.00 Högmässa i Broby kyrka

13.00 Lunch

14.00 Avslutning, utvärdering och sändning

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.