Kristen gemenskap i Skåne sökes!

Hej!

Vi är ett ungt kristet par som gifter oss i Augusti. Vi längtar efter att få bo i en kristen gemenskap i Malmö-Lund-Dalby området. Vi är gärna med och startar en! Vi tänker oss en gemenskap:

1. Som en levande församling som med sina liv vittnar om Guds försoning och frid. Där vardagen får genomsyras av Jesus. Även med gemensam regelbunden gatuevangelisation.

2. Med öppenhet, där man får vara svag och sårbar, ofullständig lärjunge. Komma med tankar och funderingar, stötta i att leva efter Jesu utmanande uppmaningar. Där det inte finns en ledare, ingen superkristen elit, utan bara små bristfälliga kristna i behov av Guds nåd som försöker hjälpa varann på vår vandring med Honom.

3. Gärna en egendomsgemenskap likt de första kristna.

4. Där vi söker älska vår nästa. Vi har en längtan efter att kunna öppna upp hjärtan och dörrar för nödlidande människor, hemlösa, papperslösa, flyktingar, tiggare, unga gravida kvinnor, ensamma äldre och allt därtill. Detta har vi erfarit är en otrolig utmaning och att få göra detta som en gemenskap, istället för som individuella kristna, ser vi som en nödvändighet. “Den som förtrycker den arme smädar hans Skapare, den som förbarmar sig över de fattiga ärar Honom.” [Ord. 14:31]

5. Där vi helgas tillsammans, genom alla utmaningar det innebär att bo så nära och söka älska trots oliktänkande, trots skillnader och uppoffringar som krävs. Genom prövning och lidande, men också genom glädje och samhörighet.

Vi har ingen önskan om att utnämna oss själva till ledare, eller ha patent på utformandet av gemenskapen!!! Allt ovan är bara våra tankar och längtan, inte en mall för hur kollektivet måste vara.

Har vår Herre lagt en liknande längtan på ditt hjärta? Hör av dig till oss! Du behöver inte ha erfarenhet av liv i kollektiv.

Gud vare ärad

Julia och Jacob

Jacobs mailadress är: jacob.schonning@gmail.com och Julias är: j.l.e-post@outlook.com

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.