Hälsningar från Senapskornet

Gott nytt år från oss i Senapskornet!
När vi ser tillbaka på det året som har gått har vi mycket att vara tacksamma över. Något som vi gläds över speciellt mycket över är att arbetet med härbärget äntligen givit frukt! I höstas har flera frivilliga (varav många är volontärer på Gemenskapsmåltiden) startat en ideell förening för att driva ett härbärge för hemlösa här i Luleå. Senapskornet har fått vara med i detta arbete och det är härligt att se att härbärget har kommit igång. Det är ett under och vi är så glada att det finns en trygg och varm plats att sova på för dem som inte har något hem i Luleå. Gud är god!   
Besöka hemsida för att läsa mer om detta:  http://kommunitetensenapskornet.se/frivilliga-kristna/
Nu har 2018 kommit igång och vi vill uppdatera er om det som händer under våren i kommuniteten Senapskornet.
Som vi har berättat redan i förra månadsbrevet kommer vi att ta ett uppehåll från Öppna kvällar under våren för att ge plats åt Josh och Elisabeth att ställa om sig till livet som föräldrar.
Veckorytm är ungefär samma som tidigare förutom att vi har ändrat bönetiderna och det blir ingen öppen kvällsbön på torsdagar. Här är vår veckorytm från och med 1 februari fram tills juni:
 
måndag 08.15 – morgonbön på Sundet
tisdag 17-19 – Gemenskapsmåltiden i EFS-kyrkan
onsdag 08.15 – morgonbön på Sundet
fredag 08.15 – morgonbön på Sundet 
Välkommen att vara med!
Hör av dig särskilt om du är intresserad av att bli volontär på Gemenskapsmåltiden på tisdagar! Vi söker alltid nya volontärer!
Vi vill också dela med er några viktiga datum som kommer i vår:
 
23-25 februari – Sammankomst för kommuniteter och vardagsgemenskaper. Kommuniteten Oikos bjuder in till en helg i Hammarkullen med temat ”Enhet”. Gå till http://kommuniteter.se/sammankomst-18/  för mer information.
21 april – Tyst retreat på Sundet. Mer information kommer sen.
9-13 maj – Euro Catholic Worker Gathering i Dulman, Tyskland. Mer information på http://www.eurocatholicworker.org/index.php?id=gathering
Frid och fred!
Elisabeth och Josh för Senapskornet
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.