Röster om Sammankomst 2017

Sara

Sara

Glad att jag for på sammankomst, det var väldigt inspirerande! Trivdes i det välkomnande och öppna klimatet. Fint att se spännvidden på deltagarna: olika samfund, åldrar, etniciteter, stilar osv. Skönt att känna att hela jag ryms och att mitt tänkande uppmuntras. Tar med mig att det här med kommunitet och att leva i gemenskap kan utföras på många olika sätt. Fick mycket gott med mig, så är tacksam. – Sara

I det stora vardagsrummet hos kommuniteten Senapskornet samlades ett 40-tal personer i olika åldrar och från olika samfund. Kaffe, tideböner och god vegetarisk mat varvades med samtal och seminarier om vad anabaptism är för något, hur vi kan tänka kring eskatologi, hur Catholic Workers grundare Dorothy Days kunde hålla sig radikal hela sitt liv, vad den tidiga kyrkan kan lära oss om tålamod och konflikthantering och en beskrivning om hur det är att leva i en Catolic Worker-kommunitet. Och en massa andra saker. Men Sammankomst är alltid mer än bara programpunkter. Våra liv möts ett tag och vi får tillfälle att prata om våra drömmar och misstag, vår osäkerhet och vårt hopp. Och det tycker jag har varit fantastiskt. – Alice

Johanna

Johanna

Från Sammankomst tar jag med mig glädjen över att det fortfarande finns de som längtar efter gemenskap och närmre stöd i det kristna livet. Trots att det idag inte finns så många kommuniter så lever längtan. Helgen visade också på en bredd på organisering o uttryckssätt bland de kommuniteter som deltog. Så tänker jag mig Guds rike – olikheter men ändå kärlek och stöd i gemenskap. – Johanna

Sammankomst var verkligen en sammankomst i ordets rätta bemärkelse och det är vackert att se människor komma från så olika liv och erfarenheter och ändå kunna enas kring en gemensam längtan. Det blir som en spark i rätt riktning och jag påmindes om bönens kraft och vikten av att vara tillsammans. Eftersom jag var där med min treåring kunde jag inte alltid lyssna så aktivt, men då blev det tydligt att det stora också finns i mellanrummen, i samtal och måltider och promenader. – Elin

Det här inlägget postades i sammankomst 2017. Bokmärk permalänken.