Svenska kyrkan Malmö söker människor som vill leva i kommunitet

Vill du bo i gemenskap med andra?

Vill du utforska en kallelse till gästfrihet?

Vill du i bön och arbete söka efter evangeliets betydelse i Malmö idag?

Svenska kyrkan Malmö erbjuder nu en möjlighet för dig som är ung vuxen att leva i kommunitet tillsammans med andra under ett år. Ni får stöd för att leva ett gemensamt liv med regelbunden andakt, att söka olika former för gästfrihet och att leva ut er kallelse som kristna i världen. Samtidigt har du din vanliga sysselsättning, som studier eller arbete.

Kommuniteten är tänkt att startas med hjälp av unga sända från Taizé och kommer att inspireras av bönelivet där. En präst och en diakon finns också för att stötta kommuniteten.

Inflyttning är 1 februari 2018 och kommuniteten varar minst till sista januari 2019. Vi ser gärna att du har möjlighet och vilja att leva i kommuniteten hela året.

Ansökan samt eventuella frågor skickas till marta.gustavsson@svenskakyrkan.se, senast 1 december. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du berättar om vem du är och varför du vill leva i kommuniteten, samt kontaktuppgift till en referensperson (gärna en präst, diakon eller liknande). Vi kommer att vilja samtala med de personer som kan bli aktuella för boendet.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Det här inlägget postades i Kommunitet söker människor. Bokmärk permalänken.
 • Robyn Custer

  Hi,

  I’m thinking about moving to Malmo and I’m very interested in living in community. I’m planning to visit in mid August to feel it out. When I come to visit, I’d love to meet you, learn more about your community, and see if it’d be a good fit.

  Jag kan Svenska men det har varit en tid. Jag laste i Lund i 2004-2005 och alskade det.

  Tack sa mycket. I look forward to hearing from you!

  Robyn
  rcuster7@gmail.com